Nieuwetijdsmanagement
Where history meets future, Water the soil, Sun the forest, And you, A trustworthy friend

Mensbeeldanalyse in het onderwijs

Docententeams kunnen gebruik maken van de inzichten van mensbeelden bij kinderen en studenten.

In een teamgerichte setting kunnen wij de basisprincipes van de Mensbeeldanalyse aanreiken. De analyses kunnen antwoorden geven op de volgende vragen:

Wat motiveert kinderen?  Welke ondersteuning heeft juist dit kind nodig? Waarom reageren kinderen zo erschillend op de toegepaste leermethodiek?  Waarom is het ene kind assertief  en de ander  introvert? Waarom volgt het ene kind zijn eigen weg en is de ander juist een teamspeler?

Hoe kunnen wij er voor zorgen dat een kind het beste uit zich zelf haalt? Hoe ziet de kleurrijke persoonlijkheid van dit kind er uit?

Met een mensbeeldanalyse voor kinderen kun je de blauwdruk van het kind lezen. Het is een bruikbaar instrument gebleken om te begrijpen wat de motivatie is die verborgen ligt achter de gedragspatronen. We kunnen achterhalen hoe het kind de wereld waarneemt en welk potentieel het heeft om de wereld te benaderen.

Het doel van deze begeleiding is dat leraren en professionals een extra tool hebben om kinderen te begeleiden. Sommige kinderen hebben soms extra aandacht nodig om hun juiste pad te kunnen volgen. Een mensbeeldanalyse kan extra inzichten geven.

De analyses kunnen worden gemaakt naar aanleiding van geboortegegevens.